Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Terpstra en ploeggenoten vullen podium in Zeeland

Zaterdag 21 maart 2015

Elite men - Niki Terpstra en zijn Etixx-QuickStep-ploeggenoten Lukasz Wisniowski en Iljo Keisse dicteerden vandaag de Ronde van Zeeland Seaports. Het trio reed op negentig kilometer voor het einde van de wedstrijd weg en breidde de voorsprong vervolgens alleen maar uit. Keisse won en Terpstra werd tweede.

Uiteindelijk gingen maar achttien renners het laatste koersuur in. De organisatie van de Ronde van Zeeland Seaports besloot deze winter de wedstrijd te laten verhuizen van juni naar het voorjaar. Zowel voor de animo voor deelname als voor het koersverloop bleek dat een schot in de roos.

Achttien in uitslag

Achter dit trio reden de Belgen Yves Lampaert en Edward Theuns in de slotfase nog weg uit een groep van vijftien achtervolgers. In deze groep hadden ook Johnny Hoogerland, Brian van Goethem, Raymond Kreder (Roompot), Timo Roosen, Mike Teunissen (Lotto-Jumbo) Coen Vermeltfoort (Join-S De Rijke) en Joey van Rhee (Piels) een plek gevonden. Roosen was op de zevende plaats de tweede Nederlander in de daguitslag. Coen Vermeltfoort (Join-S De Rijke) werd tiende. Iljo Keisse kon het gebaar van zijn ploeggenoten waarderen. "Niki zei onderweg tegen me dat ik kon winnen, als ik de komende weken ook zo sterk zo zijn en hem zou helpen."

Foto: © Roland Godschalk

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl