Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Giant-Alpecin koerst nauwelijks in Nederland

Dinsdag 24 maart 2015

Elite men - Dat de Ronde van Drenthe en de Volta Limburg Classic Giant-Alpecin niet mochten verwelkomen in hun 1.1-wedstrijd, staat niet op zich. De tegenwoordig onder Duitse licentie koersende ploeg met Nederlandse roots komt nauwelijks nog op Nederlandse bodem uit.

Op het programma prijken buiten de Eneco Tour en de Amstel Gold Race - wedstrijden die tot de verplichte kost van de WorldTour behoren - alleen  de Ster ZLM Toer en de door ASO georganiseerde World Ports Classic (met één Nederlandse etappe). Uiteraard rijden de Nederlandse renners ook de nationale kampioenschappen in Emmen. De trend werd vorig jaar al ingezet, maar toen viel het minder op omdat het team naar wedstrijden als de Arnhem Veenendaal Classic het opleidingsteam stuurde.

Duitse koers

Een echte keuze voor alleen wedstrijden op het hoogste niveau lijkt er niet achter de koerswijziging te steken. Opvallend is dat de ploeg juist wel meer en meer een Duits programma rijdt, wedstrijden als de Bayern Rundfahrt, Rund um den Finanzplats Eschborn, de Sparkassen Giro en de Garmin Velothon Berlin worden dit jaar wel bezocht. En zo komt de formatie van Iwan Spekenbrink steeds verder van de oorspronkelijk Nederlandse roots af te staan. In de beginfase bezocht de ploeg ook 1.2-wedstrijden als de Ronde van Overijssel en de Ronde van Noord-Holland toen men nog over een pro continentale licentie beschikte.

Foto: © RCS



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl