Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

'Elke dag medaillekansen op WK Para-Cycling'

Dinsdag 24 maart 2015

Track - Het WK Paracycling Track in Apeldoorn is volgens KNWU-bondscoach Eelke van der Wal van 26 tot en met 29 maart niet alleen een mooie gelegenheid om eens kennis te maken met baanwielrennen voor mensen met een beperking, er mag ook het nodige oranje succes verwacht worden. “Onze generale repetitie bij een internationale wedstrijd in Newport verliep zo goed, dat ik durf te voorspellen dat het publiek elke dag Nederlandse toppers kan zien strijden voor de medailles.”

Van der Wal was zelf als renner actief  in het profpeloton, maar is nu al enkele jaren als coach bezig om de ‘heroes on the track’ uit Nederland te helpen het beste uit zichzelf te halen. Om te oogsten op het WK Paracycling Track in Apeldoorn, maar ook op de Paralympics een jaar later in Rio. “Veel mensen hebben bewondering omdat onze sporters met hun handicap tot zo veel in staat zijn. Ik zie hen gewoon als topsporters, die inderdaad toevallig een arm of een been missen of een andere beperking hebben. Zij tonen net zoveel inzet als de profs in de Omloop Het Nieuwsblad in mijn ogen. Het WK in Omnisport Apeldoorn biedt een mooie kans om dat van dichtbij te bekijken.”  Er is het nodige succes te verwachten. “ Niet alle andere landen waren in Newport present, maar op basis van onze tijden – die we vergeleken met bijvoorbeeld de Amerikanen en de Australiërs -  mogen we op medailles rekenen in Apeldoorn. De vorm van de dag zal uitwijzen welke kleur die medailles hebben.”

Foto: © Sportfoto

Wil je vrijkaarten winnen voor het zaterdag- of zondagprogramma? Deel dan dit bericht op Facebook. Prijswinnaars krijgen zo snel mogelijk persoonlijk bericht. Mailen mag ook naar redactie@cyclingonline.nl



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl