Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Kelderman vijfde in Volta a Catalunya

Dinsdag 24 maart 2015

Elite men - Wilco Kelderman is vijfde geworden in de tweede etappe van de Volta a Catalunya. De renner van Lotto-Jumbo mengde zich in de sprint van een fors uitgedund peloton. Alejandro Valverde eiste de dagzege voor zich op in deze rit. Kelderman draagt morgen de trui van beste jongere.

Tom Stamsnijder van Giant-Alpecin maakte deel uit van de vlucht van de dag. In het klassement blijft Maciej Paterski (CCC) leiden, Wout Poels (Sky) is op de zevende plaats de beste Nederlander. 

'Geeft vertrouwen'

“Ik voelde me redelijk goed”, verklaarde Kelderman. “Het was de hele dag slecht weer, maar ik heb het nooit echt koud gehad. In de finale ging het uiteindelijk vrij goed. De jongens hebben me prima van voren afgezet. Daarna zaten Steven Kruijswijk en ik bij elkaar in de buurt en kan ik uiteindelijk naar de vijfde plaats sprinten. Daar ben ik blij mee en dat geeft vertrouwen. Dat ik daardoor ook de witte trui mag dragen, is mooi meegenomen.” Zijn ploeggenoot Nick van der Lijke stapte uit de koers. "Nick voelde zich slap en leeg. Dat zat er een beetje aan te komen. Zeker met dit weer heeft het dan geen zin om door te gaan" concludeerde ploegleider Frans Maassen.

 

Foto: © Sportfoto

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl