Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

interviewt
Van der Breggen: 'Wil meer winnen in 2015'

Van der Breggen: 'Wil meer winnen in 2015'

Zaterdag 28 maart 2015

Interviews - Anna van der Breggen begon het seizoen met de zege in de Omloop Het Nieuwsblad. Als het aan de Hasseltse uit de formatie van Rabo-Liv ligt, blijft het daar niet bij. De nadruk komt steeds meer op het winnen van wedstrijden te liggen wat Van der Breggen betreft.

Tekst: Roy Schriemer; Foto: Sportfoto

“Eerst ben je blij dat je kunt mee strijden om de podiumplaatsen, dan dat je op de treden van dat podium mag staan, maar uiteindelijk telt toch vooral die hoogste trede. Het draait in deze sport uiteindelijk om winnen en dat is mijn grote doel voor dit seizoen. Dat wil niet zeggen dat je nooit tevreden zult zijn met een tweede of derde plaats, maar ik leg me er niet meer vooraf bij neer. “

Winst in Gent

Extra fraai was het dat ze 2015 dan ook direct begon met een zege in de Omloop Het Nieuwsblad, de opener van het Europese vrouwenseizoen en haar eerste koersdag van 2015. “Dat was inderdaad een mooi begin van een seizoen met ambities. Ik wist vanuit de trainingen dat mijn vorm prima was, maar het moet er op de dag zelf net even uit komen en ik was ook wel benieuwd wat de concurrentie zou doen. Een deel van hen had al de Ladies Tour of Qatar in de benen. Maar ik bleek echt zo goed als de trainingen deden vermoeden.”

Koelbloedig

Ze speelde het spel in de straten van Gent koelbloedig uit in een ontsnapping met twee. “Met Ellen van Dijk had ik een renster mee, die net als ik niet tot de echte sprinters gerekend mag worden. Ik had bovendien in de winter wat meer op mijn sprint getraind, juist omdat ik vaker wil winnen als ik vooruit zit in een wedstrijd. De finishstraat liep licht omhoog en ik had onderweg geen krachten verspild in een poging om Van Dijk af te schudden."

WB winnen

In de komende periode staan  de Ronde van Vlaanderen, de Trofeo Alfredo Binda en de Waalse Pijl met rood omcirkeld in haars koerskalender .  “Ik wil dit jaar een wereldbekerwedstrijd winnen, dat is één van mijn grote doelen.” Ambities zijn er ook voor verder in het seizoen. ‘Ik wil ook hoog eindigen in de Giro Rosa en een sterk optreden afleveren op het WK in Richmond."

Een uitgebreidere versie van dit interview over de lange weg naar de top, haar periode bij Sengers, haar olympische ambitie en nog veel meer leest u in de Cycling.be die dinsdag uit komt.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Interviews Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl