Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Kelderman blijft beste jongere in Catalunya

Zaterdag 28 maart 2015

Elite men - Wilco Kelderman zakte in de zesde etappe van de Volta a Catalunya weliswaar een positie - naar plek negen - maar blijft in het bezit van de jongerentrui. De rit werd gewonnen door Sergei Chernetckii, die de snelste was van een kopgroep. 

Daarbij ook Steven Kruijswijk van Lotto-Jumbo. De Brabander probeerde tevergeefs weg te komen en kwam uiteindelijk als twaalfde over de streep. Dat het geluk ontbrak, zorgde er wel voor dat Kruijswijk uiteindelijk wat teleurgesteld op de etappe van zaterdag terugkijkt. “Als je in die situatie in de kopgroep zit, wil je altijd winnen”, gaf hij aan. “Daarom ben ik wel teleurgesteld. Aan de andere kant heb ik een goede koers gereden. Ik heb het een aantal keer geprobeerd en ik heb ook mijn best gedaan om de rest af te matten. Ik weet dat ik een grote kans maak op de zege als de koers voor iedereen zwaar is geweest.” 

Ten Dam valt uit

Zijn ploeggenoot Laurens ten Dam viel uit en werd met onduidelijke uitkomst naar het ziekenhuis gebracht. Zijn ploeg Lotto-Jumbo meldt dat hij met schaafwonden en hechtingen aan knie en elleboog naar Nederland reist om daar verder onderzocht te worden.

Foto: © ASO

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl