Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Armitstead wint WB Trofeo Binda (+ video)

Zondag 29 maart 2015

Women - Lizzie Armitstead heeft de tweede manche van de wereldbeker gewonnen: de trofeo Binda. De renster van Boels-Dolmans was vorig jaar tweede in deze wedstrijd en won de sprint van zes koploopsters, waarbij ook Anna van der Breggen (Rabo-Liv).

Wereldkampioene Pauline Ferrand Prevot maakte haar debuut in de regenboogtrui met een aanval. In de slotfase sloten echter eerst drie en later nog eens twee rensters aan. Ferrand Prevot werd tweede, Van der Breggen derde. Met Annemiek van Vleuten (Bigla) en Ellen van Dijk (Boels-Dolmans) eindigden nog twee Nederlanders in de top 10: zevende en achtste.

Sterke wedstrijd

Armitsteads ploegleider Danny Stam van Boels-Dolmans kon na afloop alleen maar tevreden terug kijken op de wedstrijd. "Lizzie bekroont hier een sterke wedstrijd. Ze kwam in een kopgroep van zes te zitten met daarbij twee rensters van Rabo-Liv, Toen Ferrand Prevot aan viel, werd er met name naar haar gekeken in de achtervolging. Ze kon de kloof echter dichten en dan weet je dat ze een goede kans maakt. In een groep als deze is ze normaal gesproken de snelste. Mooi dat ze dat waar maakt." Armitstead betrok haar ploegleider ook in de zege. "Ik was blij met de communicatie vandaag. Danny riep me toe dat ik op het wiel moest blijven zitten van de rensters van Rabo, toen we in de slotronde zaten. Ze vielen ontelbaar veel keren aan, maar ik bleef links van de weg rijden, zodat ik ze goed in de gaten kon houden. Zo kon ik ze toch relatief eenvoudig onder controle houden."

Foto: © Sportfoto

 

 

 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl