Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Nieuwe baan Omnisport laat op zich wachten

Maandag 30 maart 2015

Track - Het vervangen van de houten wielerpiste in Omnisport Apeldoorn zal waarschijnlijk niet voor 2016 plaats vinden, zo melden ingewijden. De gemeente Apeldoorn, bouwer Sander Douma en andere betrokken partijen - waaronder de KNWU - zijn in overleg over de te zetten stappen om een nieuwe baan te realiseren.

Daarbij zijn veel tegengestelde belangen aan de orde. De gemeente wil eerst de schuldvraag en de financiele afwikkeling daarvan geregeld hebben, nu is gebleken dat het hout te droog is, waardoor er in het verleden grote splinters los kwamen bij valpartijen. Met noodreparaties is dat probleem zo goed mogelijk ondervangen, waardoor de afgelopen dagen het WK Para-Cycling in Apeldoorn kon plaats vinden. Een definitieve maar dure oplossing is nodig: het vervangen van de gehele piste.

EK- en WK-ambities

Exploitant Libéma zou het liefst zien dat de baan zo snel mogelijk vervangen kan worden omdat men ambities heeft in de toekomst weer internationale toernooien zoals een EK of zelfs een WK te organiseren in Apeldoorn. De KNWU wil enerzijds de baan richting Rio 2016 open houden voor de trainingen voor de olympische, paralympische en talentenselectie, maar met name sprintcoach René Wolff vindt de baan te onveilig voor zijn topsporters.  

Foto: © Sportfoto/Fred Draisma



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl