Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

D'hoore wint eerste rit Energiewacht Tour

Donderdag 09 april 2015

Women - De eerste etappe van de Energiewacht Tour is gewonnen door Jolien d'Hoore . De rit over 109 kilometer voerde van Wedde naar Ter Apel, de Belgische van Jolien D'hoore won de sprint voor Barbara Guarischi en Trixi Worrack.

Anna van der Breggen is nog altijd leidster. "Dat is zeker geen vanzelfsprekendheid, met een aantal sprinters kort in het klassement. Pas morgen - na de ploegentijdrit - kunnen we plannen maken om te kijken of we ook voor de eindzege kunnen gaan. Maar het is mooi om zo te beginnen aan de ronde met winst in de proloog en nog altijd in het bezit van de trui een dag later. Dat ik nog vijfde werd in de sprint had weinig te maken met een poging om seconden te winnen, ik wilde gewoon geen gaten laten vallen met het oog op het klassement."

D'Hoore oppermachtig

Jolien d'Hoore won oppermachtig de sprint, daarmee de lijn van een sterke periode door trekkend met onder meer winst in de Ronde van Drenthe en een tweede plaats in de Ronde van Vlaanderen. Ze lijkt op dit moment de sterkste sprintster van het peloton. "Dat ga ik zelf niet zeggen natuurlijk, maar het is waar dat ik aan een sterke periode bezig ben. Ook is mijn ploeg goed op me ingespeeld en is de vorm gewoon goed. Ik sta verder dan ik zelf had kunnen denken. We kwamen hier voor een ritzege en dat is nu gelukt. Aan het eindklassement denk ik niet, ik hoop nu simpelweg op een tweede overwinning."

Lange aanval

Sterk was ook het optreden van Marijn de Vries (Parkhotel Valkenburg) en Winanda Spoor (Jan van Arckel) die bijna honderd kilometer voor de meuten uit reden en binnen de laatste drie kilometers werden terug gehaald. De Vries hield er de oranje tussensprinttrui aan over, Spoor was de meest strijdlustige renster en de beste clubrenster. Spoor ging bijna geloven in haar kans te winnen. "Ze lieten het er echt op aan komen en dan ga je dromen, terwijl je weet dat het niet vaak voorkomt Maar ik heb een leuke dag gehad.." De Vries was blij met de trui die ze over hield aan haar avontuur. "Dat is een mooie bonus. We hebben gegeven wat we hadden maar tegen de sterkste ploegen van de wereld is het moeilijk opboksen."

Foto: © Sportfoto

 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl