Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Brand wint in Energiewacht Tour

Vrijdag 10 april 2015

Women - De tweede B-etappe van de Energiewacht Tour is gewonnen door Lucinda Brand van Rabo-Liv. Kirsten Wild van Hitec werd tweede, Christine Majerus van Boels-Dolmans derde. Barbara Guarischi van Velocio-Sram nam de leiderstrui over van haar ploeggenote Trixi Worrack.

Achter de eerste vijf was namelijk een kleine kloof waardoor Worrack en anderen een kleine marge aan hun broek kregen. De rit werd gedomineerd door een vlucht van Janneke Ensing (Parkhotel Valkenburg), Julia Soek (Liv-Plantur), Lauren Hall (USA), Stephanie Borchers (Feminine Cycling) en Nicole Hanselmann (Zwitserland). Van hen bleef Hall als enige over, maar net voor de laatste tien kilometer werd zij in de kraag gegrepen. Haar ploeggenote Lauren Komanski probeerde het daarna samen met Moniek Tenniglo van Rabo-Liv, maar de teams van de sprinters lieten niet begaan.

Brand sterk

Brand gooide zich als eerste in de bocht en liet zich in de laatste 100 meter niet meer bijhalen door de anderen. 'Ik houd wel van zo'n aankomst, al heb ik in de Tour of Qatar op een kaarsrechte finishstraat ook al wel eens laten zien dat ik hoog eindigen kan in een normale sprint, daar was ik al eens tweede achter Kirsten Wild. Maar iedereen wist dat je als eerste door de bocht moest en ik was degene die daarin slaagde. Dan weet je dat je een goede kans hebt ook te winnen. Ik ben heel blij dat ik hier voor het tweede jaar achter elkaar een rit wist te winnen. Als team zijn we voor de tweede dag succesvol. Of er in het klassement nog wat te halen valt, moeten we afwachten, we verloren vanochtend natuurlijk wel een halve minuut in de ploegentijdrit. We gaan het wel proberen natuurlijk."

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl