Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Wild wint selectieve rit in Energiewacht Tour

Zaterdag 11 april 2015

Women - Kirsten Wild heeft de selectieve voorlaatste etappe van de Energiewacht Tour gewonnen. In de door regen en wind gedomineerde rit was de Zwolse van Team Hitec de snelste van een kopgroep van acht. Lisa Brennauer is de nieuwe leidster.

De wereldkampioene tijdrijden werd derde, Lucinda Brand eindigde als tweede. De rit kende veel aanvallen van het trio van Boels-Dolmans Ellen van Dijk, Christine Majerus en Lizzie Armitstead. De Luxemburgs kampioene kwam in het klassement dichter bij de leidster, maar de ploeg greep naast de ritzege. Ook Jolien d'Hoore en Trixi Worrack maakten deel uit van de acht vluchters. Barbara Guarischi stond haar leiderstrui af, toen de aanvankelijk grotere kopgroep uit elkaar viel, kon de Italiaanse niet volgen.

Wild blij

Kirsten Wild was blij met haar ritzege, de achtste in vijf edities Energiewacht Tour. "Sparen was er vandaag niet bij natuurlijk, want we waren vanaf de beginfase weg en hebben een hele dag in de regen en wind moeten fietsen. Op het laatst was het natuurlijk opletten dat er niemand weg zou rijden, maar ik had al wel in de gaten dat het beste eraf was bij de meeste anderen. Bovendien kon ik natuurlijk een beetje profiteren van het ploegenspel." Wild had ingezet op een ritzege, vrijdag greep ze daar net naast. "Toen sprintte ik op een te kleine reservefiets, nadat ik maar liefst twee keer van fiets had moeten wisselen. Al wil ik niet zeggen dat ik anders gewonnen had in Zuidhorn, want Lucinda speelde dat slim en behendig. Maar een rit winnen, was het hoogst haalbare hier. Voor het klassement meedoen is lastig omdat de beste teams van de ploegentijdrit hier een flinke kloof hebben geslagen."

Brennauer blij

Nieuwe leidster Lisa Brennauer was blij het geel mee te nemen naar haar thuisland Duitsland morgen. De wereldkampioene tijdrijden keek terug op een sterke dag. "Als team hebben we het goed gespeeld vandaag. Het is bijzonder om in eigen land de leiderstrui te mogen dragen, maar het belangrijkst is dat we als team morgen iemand in het geel hebben." Voor Brennauer wordt het de eerste keer dat ze voet aan land zet in Borkum.



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl