Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van der Breggen wint op Borkum, Brennauer eindwinnaar

Zondag 12 april 2015

Women - Anna van der Breggen heeft na de proloog van de Energiewacht Tour ook de slotetappe gewonnen van deze rittenkoers. Op het eiland Borkum onstnapte ze uit een kopgroep van acht en soleerde naar de zege. De eindoverwinning was voor Lisa Brennauer.

Zij kreeg haar ploeggenote van Velocio-Sram Trixi Worrack en Christine Majerus van Boels-Dolmans mee op het podium. "Ik miste gisteren de slag en daardoor was ik er extra op gebrand om voor de ritzege te gaan. We waren met drie rensters en konden het zo uitspelen. Voor mij is het met twee ritzeges een hele succesvolle Energiewacht Tour geworden" zei de ritwinnares. Van der Breggen had voorin gezelschap van haar ploeggenotes Roxane Knetemann en Lucinda Brand en wist ook Lisa Brennauer, Trixi Worrack (Velocio-Sram), Christine Majerus (Boels-Dolmans), Jolien d'Hoore (Wiggle-Honda) en Kirsten Wild (Hitec) van voren. Een groep van acht - met onder andere Ellen van Dijk - leek lange tijd de aansluiting te kunnen maken, maar slaagde daar net niet in en zag in de slotfase de achterstand weer oplopen.

Ruimte krijgen

"Een ideaal moment om het te proberen" meende Van der Breggen, toen duidelijk werd dat de winnaar van voren zat. "De dag van gisteren had er flink in gehakt, maar ik voelde tijdens de rit dat de benen goed waren. We wilden een selectieve rit en dat is gelukt. Mooi was het dat we met drie mee zaten, ik wist dat ik wat ruimte kon krijgen omdat ik geen bedreiging was in het klassement. Dat was zaterdag jammer, maar zondag een voordeel." 

Speciaal tintje

Lisa Brennauer wist de eindzege in de wacht te slepen, maar moest vooral Christine Majerus in het oog houden op het Duitse waddeneiland, waar de rensters zeven ronden aflegden. "Ik heb veel te danken aan Trixi Worrack vandaag, die hield de kloof met Van der Breggen beperkt en heeft veel werk voor me verzet. Voor mij is het een mooie zege. Dat zou het ook op Nederlandse bodem zijn geweest, maar dat we hier nu in Duitsland reden, geeft er wel een speciaal tintje aan voor mij. Ik ben weliswaar nog niet zo heel bekend in Duitsland, maar heb vandaag wel de nodige aanmoedigingen gehoord."

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl