Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Denen oppermachtig in ZLM Roompot Tour

Zaterdag 18 april 2015

Nieuws - De Deense ploeg heeft alledrie de etappes van de ZLM Roompot Tour en het eindklassement gewonnen. De slotrit in Goes ging naar Mads Pedersen, terwijl Søren Kragh Andersen - de winnaar van de eerste etappe - eindwinnaar werd. Deze wedstrijd telde mee voor de UCI Nations Cup voor beloften.

De Denen wonnen vrijdagmiddag ook de ploegentijdrit. In de slotrit ging een groep van 26 de finale in. Daarbij Taco van der Hoorn namens Nederland.Achter Pedersen werd Michael Carb Svengaard  tweede, Daniel Hoelgaard kwam als derde over de meet. In het eindklassement werd André Looij vijftiende, Taco van der Hoorn eindigde als zestiende. Zij maakten deel uit van een eerste groep, die onder impuls van de Denen nog helemaal uit elkaar werd geslagen in de slotfase.

Bondscoach Frank Pennings zag strijdlust bij zijn team op de slotdag, maar in het klassement kon hij niet op boksen tegen de teams die beter op elkaar ingespeeld waren in de ploegentijdrit.  “Er stond wind, dus er was een mogelijkheid om nog  wat plaatsen goed te maken. Taco van der Hoorn, André Looij en Fabio Jakobsen waren mee in een klein eerste peloton en hebben veel inzet getoond vandaag. Nadat Fabio door kramp uit de eerste groep weg viel, lieten de anderen zich helaas verrassen op een dijk vlak voor de aankomst. De zeer sterke Denen trokken die groep uit elkaar en we zaten niet mee. Taco en André staken de hand in eigen boezem, dat was een gemiste kans. Want was die groep bij elkaar gebleven, dan had onze sprinter André Looij een goede kans op dagsucces gehad. Het enige wat resteerde was dat we nog richting de top 15 konden opschuiven met hem, maar we hadden natuurlijk nog liever ook met een mooi succes afgesloten.” '

Foto: © Roland Godschalk



Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl