Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Wieleranekdote: Onmogelijke zege Vos in 2007

Zondag 19 april 2015

Blog - Marianne Vos maakt vandaag haar wegdebuut voor 2015 in de Ronde van Gelderland, een wedstrijd waarvoor ze niet altijd een plek kon vinden in haar koersagenda. In 2007 won ze in Apeldoorn, op een manier die grote indruk maakte.

Vos reed in de heuvelzone rond Arnhem vooruit met Chantal Beltman. De twee waren weg gereden uit een kopgroep en hadden de vaart er goed in richting Apeldoorn. Een moment van onoplettendheid bij een signaleur leidde er echter toe dat de twee verkeerd gestuurd werden in de buurt van Arnhem. De groepen daarachter legden wel het juiste parcours af. Beltman kneep teleurgesteld in de remmen toen ze hoorde dat ze achter het peloton terecht gekomen was, maar Vos wist de aansluiting met het peloton weer te maken, dirigeerde haar toenmalige DSB-ploeg op kop in de jacht op haar voormalige achtervolgsters en won vervolgens de massasprint. Waarmee de wereldkampioene van dat moment nog eens liet zien tot welke bijzondere dingen ze zo nu en dan in staat is." Toen ik verkeerd reed, heb ik heel veel hele slechte dingen gedacht. Maar ik had ook de drive om alsnog te winnen. Misschien heb ik die frustratie wel omgezet in snelheid, wie weet. Hoe het ook zij; ik win wel voor het eerst in mijn leven een massasprint bij de elite-vrouwen."

In onze nieuwe rubriek Wieleranekdotes haalt wielerverslaggever Roy Schriemer een aantal keer per jaar herinneringen op aan bijzondere gebeurtenissen die hij de afgelopen twintig jaar mee maakte.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Blog Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl