Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Waalse Pijl voor Van der Breggen

Woensdag 22 april 2015

Women - Anna van der Breggen (Rabo-Liv)heeft de Waalse Pijl gewonnen. De Hasseltse schudde op de slotklim haar ploeggenote Roxane Knetemann en Annemiek van Vleuten (Bigla) af en soleerde naar de winst om zo de mooiste zege van haar loopbaan te boeken. Van Vleuten werd tweede, Megan Guarnier (Boels-Dolmans) legde beslag op de derde plaats.

Knetemann kreeg de instructie niet door te rijden met Van Vleuten toen op de voorlaatste (nieuwe) klim haar ploeggenote Anna van der Breggen weg wist te rijden uit een uitgedunde groep achtervolgsters. "Ik wist dat ik niet kon winnen van Annemiek op de slotklim" zei Knetemann. "Maar ik ben nog nooit zo sterk geweest als nu in deze koers en daarmee kon ik wel Anna ondersteunen. Dat ik zelf zevende wordt is natuurlijk helemaal geweldig, in deze koers, dat had ik nooit kunnen denken."

Van Vleuten grijpt kans

Van Vleuten baalde ook niet te lang van haar tweede plaats. "Anna kwam er natuurlijk al voor de Muur van Huy bij en dan weet je dat het lastig wordt tegen Anna. Ik heb altijd gezegd dat deze koers me niet ligt, maar ik denk dat ik hier laat zien dat ik met een andere tactiek deze wedstrijd wel goed aan kan. Bij mijn huidige ploeg doe je dat ook gemakkelijker, in het verleden bij Rabo-Liv wist  ik toch meer zekere afmakers naast me" zei ze verwijzend naar Marianne Vos en Pauline Ferrand Prevot, de winnares van vorig jaar.

Winnares Anna van der Breggen toonde na afloop een brede smile bovenop de Muur van Huy. "Dit is echt het werkelijkheid maken van ons droomscenario. We hadden dit plan vooraf bedacht en ik kon het perfect uitvoeren. Roxane was een belangrijke schakel omdat ze me kon bijstaan in de finale. Ik zou het proberen op de nieuwe Côte de Cheravel en anders zouden we de kaart van Pauline Ferrand Prevot spelen. Deze nieuwe finale ligt mij iets beter, de klim is iets minder steil, maar vooral iets langer en dat ligt me beter. Ik kon het verschil maken en zo ook op de Muur van Huy als eerste  boven komen. Ik was sterk vandaag, maar het is niet gezegd dat ik ook gewonnen had als de finale er hetzelfde uit gezien had als vorig jaar. Dit is absoluut de mooiste zege uit mijn loopbaan."  Van der Breggen is aan een perfect seizoen bezig. 'Ik wilde meer winnen en onder andere een wereldbeker. Dit seizoen lukt het me, ik rijd ook meer om te winnen, we gaan niet voor tweede plaatsen. En dan win ik met de Waalse Pijl ook nog één van de mooiste wereldbekers die er is."

Van der Breggen is de nieuwe leidster in de wereldbeker.

Foto: © Sportfoto

 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl