Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Kelderman krijgt huiswerk mee voor La Doyenne

Donderdag 23 april 2015

Elite men - Wilco Kelderman is samen met Paul Martens de kopman van Lotto-Jumbo in Luik-Bastenaken-Luik. Het wordt voor Kelderman de eerste deelname aan La Doyenne, maar hij heeft zich goed voorbereid middels het 'huiswerk' van ploegleider Merijn Zeeman.

De Barnevelder heeft zich de afgelopen week verbeterd en voelt zich ook sterker. Na ziekte en een 59e plaats in de Brabantse Pijl, kon hij afgelopen zondag in de finale van de Amstel Gold Race aanvallen en werd hij woensdag tiende in de Waalse Pijl. De Barnevelder kijkt uit naar zondag. “Luik is een heel mooie wedstrijd, die me volgens mij ook wel goed ligt met die langere klimmetjes. Ik ga voor een prestatie als woensdag, maar Luik is een lange koers en het is voor mij de eerste keer. Ik ben benieuwd. Ik heb er zin in." Ondanks het feit dat Kelderman zijn debuut maakt in La Doyenne, verschijnt hij zondag goed voorbereid aan de start in Luik. “Ik ga de editie van vorig jaar nog terugkijken en vrijdag verkennen we de finale. Merijn geeft ons ook altijd redelijk wat huiswerk mee. Dan moet je denken aan filmpjes en het parcours op Google Maps.”

Volledige selectie Lotto-Jumbo voor Luik-Bastenaken-Luik: Jos van Emden, Laurens ten Dam, Wilco Kelderman, Nick van der Lijke, Bert-Jan Lindeman, Paul Martens, Bram Tankink & Mike Teunissen.



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl