Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Wild wint opnieuw Omloop van Borsele

Zaterdag 25 april 2015

Women - De Omloop van Borsele is gewonnen door Kirsten Wild. De renster van Team Hitec is in the winning mood nadat ze twee weken geleden een rit won in de Energiewacht Tour en vorige week de Ronde van Gelderland op haar naam bracht. Voor Wild was het haar vijfde zege in 's-Heerenhoek.

Wild verstevigt haar leidende positie in de KNWU Topcompetitie. Shelley Olds (Bigla) werd tweede, Anna Knauer (Rabo-Liv) legde beslag op de derde plaats. Telkens opnieuw probeerden renners de kopgroep te ontlopen. Emilia Fahlin, Marcey Stewart, Marijn de Vries en Mieke Kröger zagen hun poging stranden en ook Vera Koedooder kon niet wegkomen. Hitec voerde het tempo op en Wild beloonde dit door de sprint overtuigend te winnen voor Olds, die terug keert van een blessure.  

Wild in winning mood

Kirsten Wild wist in haar laatste vier koersdagen drie keer als winnares uit de bus te komen. "Ik ben absoluut in goeden doen, maar dit was ook een teamoverwinning. Ik had een rij ploeggenotes voor me, die me perfect afgezet hebben. Zo langzamerhand begint het echt een treintje te worden en raken we beter op elkaar ingespeeld. Daarom ook werkte ik niet mee als er een kleiner groepje weg reed. Ik moest er natuurlijk bij zitten, maar ik had liever een massasprint. En die kreeg ik én won ik." Voor de KNWU Topcompetitie deed de Zwolse goede zaken. Vrijdag staat de volgende wedstrijd op het programma: de Ronde van Overijssel voor vrouwen. "Ik hoop de lijn van dit moment nog door te trekken en zou graag in mijn thuiskoers ook voor de zege mee doen. Maar dan moet het allemaal mee zitten, daar komt niet alleen de vorm van de dag maar ook een portie geluk bij kijken."



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl