Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

16e plaats Vos in MTB-wedstrijd Haiming

Zondag 26 april 2015

Offroad - Marianne Vos is zestiende geworden in een internationale MTB-wedstrijd in Haiming (Oostenrijk), waar ze met de nationale selectie naar toe vertrokken was. De zege ging naar Annika Langvad.

"In het begin gaf ik alles om op te schuiven in het veld, maar daar betaalde ik in de tweede ronde de tol voor. Ik heb mijn eigen ritme gezocht en kon zo in de laatste twee ronden weer wat goed maken op dit technische parcours" liet de renster van Rabo-Liv weten. "Ik heb nog veel te leren, maar ik kan op deze basis mijn MTB-toekomst verder uitbouwen."

Van Houts zesde

Rudi van Houts wist bij de elite - waar Florian Vogel won - een zesde plaats in de wacht te slepen. Ook Frank Beemer (achtste) eindigde in de top 10. Voor Van Houts (Multivan-Merida) was de behaalde klassering niet meer of minder dan een opluchting, nadat zijn seizoen hem tot nog toe tegen was gevallen: "Vandaag ging inderdaad alweer beter, ik sta nog niet waar ik wil maar mag ook geen wonderen verwachten. Als ik komende week dezelfde stap kan maken als afgelopen week verwacht ik het in Heubach nog wat beter te doen.”

Junioren/beloften

Ook de junioren en beloften kwamen in Oostenrijk in actie. Voor de junioren telt deze wedstrijd mee voor de Junior European Cup, de continentale bekerwedstrijd. Roel van der Stegen noteerde een knappe 10e plek. Perry van den Bos kampt met rugproblemen, waardoor hij zich niet vooraan in de wedstrijd kon laten zien. Voor eerstejaars belofte Milan Vader verliep het een stuk beter.  Heemskerk: “Milan had een goede race. Na de eerste doorkomst lag hij rond plek 19, maar vanaf dat moment ging het beter. Hij haalde een voor een renners in wat halverwege de wedstrijd resulteerde in de elfde doorkomsttijd. Ook in het laatste stuk van de wedstrijd kon Vader zijn goede vorm vasthouden en schoof nog een paar plekken op.” De 19-jarige pupil, trainend bij het K-OTC, eindigde uiteindelijk als vijfde.  

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl