Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Opnieuw pech Marianne Vos: Gebroken rib

Woensdag 29 april 2015

Women - Marianne Vos heeft opnieuw met tegenslag te maken gekregen. Met een gebroken rib moet ze tijdelijk rust houden. Daardoor mist ze haar tweede wegwedstrijd van het seizoen: het Festival Elsy Jacobs in Luxemburg.

Marianne Vos moet haar campagne op de weg minimaal een week stil leggen. Een röntgenfoto heeft woensdagochtend aangetoond, dat ze kampt met een gebroken rib. Vos heeft de fractuur mogelijk opgelopen bij de mountainbikewedstrijd van afgelopen zondag in het Oostenrijkse Haiming. Ze reed die wedstrijd wel uit en werd 16e. De afgelopen dagen bleef ze last houden van een pijnlijke plek. Onderzoek wees snel de oorzaak aan. 

Hamstringblessure

Omdat er sprake is van een 'mooie' breuk en operatief ingrijpen niet nodig is, bestaat er een kans dat ze toch weer snel in actie kan komen. Voorlopig moet ze een week rust houden. Na het weekend kijkt de medische staf verder naar de situatie en volgt overleg over vervolg van het revalidatietraject. Vos startte haar wegseizoen pas in de Ronde van Gelderland enkele weken geleden omdat ze lang aan de zijlijn stond met een hamstringblessure. De olympisch kampioene start nu met vijf rensters in Luxemburg: Pauline Ferrand Prevot en Anna van der Breggen zijn de kopvrouwen van de formatie.   

Foto: © Sportfoto

Speel met met ons Giro-Spel en win VIP-kaarten voor het NK Emmen, een gesigneerd shirt van Lampre-Merida of Viva Emilia!



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl