Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Kitchen wint Ronde van Overijssel vrouwen

Vrijdag 01 mei 2015

Women - Lauren Kitchen heeft de Ronde van Overijssel voor vrouwen op haar naam geschreven. De renster van Hitec bleef Nathalie van Gogh (tweede), Anouska Koster (derde), Ellen van Dijk (vierde) en Monique van de Ree (vijfde) voor in de sprint.

Kitchen wachtte lang met haar sprint. "Ik had sowieso geen haast in die groep, want ik wist mijn ploeggenote Kirsten Wild erachter en van mij hoefden we niet perse weg blijven. Van Kirsten had ik de tip gekregen om de sprint niet te vroeg aan te gaan als ik vooruit zou komen. Dat werkte perfect. Dus ze heeft een aandeel in mijn zege gehad hier." Kitchen won dit seizoen al het kampioenschap van Oceanie en een rit in de Tour of Thailand.

Wild blijft leidster

Kirsten Wild blijft leidster in de KNWU Topcompetitie, de Zwolse kwam als zevende over de finish door de sprint van het peloton te winnen. Roxane Knetemann kwam nog tot op zes seconden van de koplopers en werd zesde. De jongerentrui was voor Anna Knauer (Rabo-Liv). Wild kon goed leven met de ontknoping in de straten van Rijssen. "We hebben als ploeg gereden om te winnen en dat is gelukt. Ik wist dat Lauren een goede kans maakte in deze groep en die gok heeft goed uitgepakt." 

Van Gogh blij

De wedstrijd ontplofte pas toen de Holterberg werd aangedaan. Op het glooiende terrein rond Markelo reden eerst negen en later vijf rensters weg. Van Dijk en Koster probeerden nog alleen weg te komen, maar de groep sprintte gezamenlijk om de winst. Natalie van Gogh had naast de prijs voor de strijdlust ook nog bijna de zege gepakt. "Maar ik viel op het laatst helemaal stil. Maar ik ben hier heel blij mee, het is mijn eerste podiumplaats in een internationale koers, iets waar ik al lang naar uitgekeken had."

Foto: © Sportfoto

 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl