Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Vierde etappe Olympia's 3M Tour voor Vermeulen (+video)

Vrijdag 15 mei 2015

Elite men - Jeff Vermeulen  heeft in Diegem de vierde etappe van Olympia's 3M Tour gewonnen. Het is de eerste individuele overwinning in deze ronde voor de renner van Team Piels, die wel dinsdag met zijn team de ploegentijdrit in Assen won.

Vermeulen bleek op een licht oplopende aankomst de sterkste van het peloton, met daarin ook gele truidrager Jetse Bol. Eerder was een kopgroep van negen actief in deze Vlaamse etappe van de oudste etappekoers van Nederland. Zij werden in de slotkilometers terug gehaald. Vermeulen won nipt van tweevoudig winnaar Wim Stroetinga (Parkhotel Valkenburg), Coen Vermeltfoort (De Rijke )werd derde. "Dit voelt echt als een opluchting voor mij. Ik was natuurlijk twee keer verslagen in deze ronde, in Ureterp zat ik klem en gisteren in Reuver ging ik te vroeg aan, maar nu kan ik de ploeg toch belonen voor hun harde werk. Ik wist dat ik als laatste door de twee bochten moest gaan net voor de finish en dat heb ik gedaan. Het verschil met Stroetinga was krap, maar de zege is mooi binnen. Hopelijk kunnen we met de ploeg nog op zoek naar meer zeges de komende twee dagen van deze ronde."

Stapjes

Klassementsleider Jetse Bol rekent zich nog altijd niet rijk. "Het zijn steeds stapjes die je zet richting de zege. We hebben met Ronan van Zandbeek nog een troef in het klassement, maar ik heb de voorsprong en die geven we niet graag weg. Morgen wacht de tijdrit en wie weet nog een verrassing in de middagetappe. Zondag is een soort criterium, die rit is voor Coen Vermeltfoort, die wint de laatste tijd zo gemakkelijk in dat soort rondjes." De ontsnapping van de dag kwam op naam van René Hooghiemster, Twan Castelijns (Baby Dump Cyclingteam), Jochem Hoekstra, Rens te Stroet (Cycling Team Jo Piels), Stef Krul (Metec-TKH), Martijn Budding (Rabobank Development Team), Melvin van Zijl (Team 3M), Floris Gerts (BMC Development Team) en James Shaw (Lotto Soudal U23). 

Foto: © Sportfoto

 

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl