Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Kruijswijk ziet aanval stranden in Giro

Zaterdag 16 mei 2015

Elite men - Steven Kruijswijk leek op weg naar een stunt in de achtste etappe van de Giro d'Italia. De renner van Lotto-Jumbo ontsnapte uit een kopgroep en reed alleen weg op de slotbeklimming. Net onder de top werd hij echter tot de orde geroepen.

De ritwinst ging naar Benat Intxausti. Kruijswijk werd dertiende, maar maakte wel een sprong in het algemeen klassement. 

 “Ik besloot aan te vallen op de eerste lange klim van de dag”, verklaarde Kruijswijk na afloop. “Ik had al in mijn hoofd dat ik het vandaag wilde gaan proberen en ik voelde me goed. Achter mij ontstond een groepje achtervolgers met daarin allemaal goede klimmers. De samenwerking verliep bij hen echter niet vlekkeloos en daarom besloot ik mijn eigen tempo te blijven rijden.” “Ik moest op de toppen van mijn kunnen blijven rijden om een kans te maken. Ik hoopte dat ze achter mij een keer zouden breken. Uiteindelijk brak ik zelf. Dat is jammer, maar ik dacht dat ik op deze manier een goede kans zou maken op de ritzege. Uiteindelijk zit ik er ook niet ver vandaan. Ik weet dat het lastig wordt om nog in de top-10 van het eindklassement te eindigen. Daarom wil ik aanvallend rijden en voor een etappezege gaan. Ik merk dat ik daar de benen voor heb en ga het volgende week ook zeker nog een keer proberen.”

 

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl