Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Giro: Hofland sprint naar 17e plaats in Forli

Dinsdag 19 mei 2015

Elite men - Moreno Hofland heeft niet opnieuw kunnen excelleren in de Giro d'Italia. Daags na de rustdag werd de sprinter van Lotto-Jumbo in Forli zeventiende. De sprinters zagen vier koplopers net vooruit blijven. De ritzege ging naar Nicola Boem.

Ook Steven Kruijswijk finishte in het peloton. Klassementsrenner Richie Porte van Sky verloor tijd door een lekke band en kreeg van de jury ook straftijd omdat hij een wiel van Orica-renner Clarke aangereikt kreeg. Daardoor zakt hij van de vierde naar de twaalfde plaats.

Hofland baalt

Hofland had graag korter willen finishen. Hij stak na afloop de hand in eigen boezem. “Ik was iets te nerveus. Het was mijn eigen schuld dat ik de jongens kwijtraakte. Ik ben redelijk impulsief in mijn sprints en moet leren iets meer de rust te bewaren in de finale.”Ploegleider Jan Boven legde na afloop uit waarom het team niet meehielp in de jacht op de koplopers. “Dat hadden van tevoren met de renners zo afgesproken. We zijn op dit moment nog met zeven man in koers en Steven Kruijswijk trekt zijn eigen plan. Omdat we een hectische sprint verwachtten, wisten we dat we naast Moreno de vijf anderen echt nodig hadden. Als we mee hadden gereden, waren we een mannetje tekort gekomen in de finale. Helaas ging het in de sprint niet goed. Dat is een leermoment.”

Foto: © Sportfoto

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl