Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Kruijswijk vijfde in tijdrit Giro d'Italia

Zaterdag 23 mei 2015

Elite men - Steven Kruijswijk heeft aangenaam verrast in de individuele tijdrit van de Giro d'Italia. Met een vijfde plaats bracht de renner van Lotto-Jumbo een prima tijd op de klokken. De zege ging naar Vasyl Kiryrienka, maar ook Alberto Contador deed goede zaken.

Door derde te worden greep hij de roze trui weer stevig beet. Kruijswijk stijgt naar de 21e plek in het klassement met dank aan zijn rit tegen de klok. Daarmee is de top 20 van de Italiaanse ronde weer binnen bereik. 

“Ik heb in de aanloop naar de Giro veel aandacht en tijd besteed met het team aan deze tijdrit”, vertelde de kopman van LottoNL-Jumbo. “Ik had na de afgelopen dagen al vertrouwen maar dit resultaat geeft nog een extra boost. Dit is het bewijs dat het goed zit met de vorm, ondanks het tijdsverlies van 8 minuten op die ene dag. Ik heb me goed herpakt. Ik kon zonder grote en extra druk naar deze tijdrit toe leven en wist dat de tijdrit me zou liggen. Het is toch lekker als je aan het einde van het vlakke stuk al vier renners hebt ingelopen. De snelheid zat er lekker in en dit kon ik bergop goed vasthouden. Ik ga proberen een rit te winnen”, vervolgde Kruijswijk. “Ik merkte dat ik goed kon volgen bergop. Nu is het zaak om op het juiste moment aan te vallen, want ik moet niet wachten op Contador en Aru om voor die ritwinst te gaan. De bergtrui zie ik als bijzaak. Dat komt op je pad. Er zijn nu nog zo veel punten te pakken dat iemand die nog geen enkel punt heeft maar wel in de juiste ontsnapping zit, bergkoning kan worden in de Giro.”

Foto: © Team Lotto-Jumbo

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl