Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Omloop der Kempen voor Hoekstra

Zondag 24 mei 2015

Elite men - Jochem Hoekstra van Cycling Team Jo Piels heeft de Omloop der Kempen gewonnen. De Groninger bleef in Veldhoven Yoeri Havik (SEG Racing) voor met een solo. Ook de runner-up arriveerde alleen aan de meet. Koos-Jeroen Kers legde beslag op de derde plaats.

De Omloop der Kempen is dit jaar vanwege budgettaire problemen een nationale klassieker en verdween daardoor ook uit de KNWU Topcompetitie. De meeste Nederlandse teams bleven de organisatie trouw vandaag. 

Jochem Hoekstra uit Haren (Groningen) was de gehele wedstrijd zowat aan de frontlinie te vinden. In de tweede, noordelijke, lus door de Kempen ontstond er een kopgroep van vijf renners met daarbij Hoekstra en Koos Jeroen Kers. De achtervolgende groep bleef hangen en werd net voor het ingaan van de plaatselijke omloop gegrepen door een vijftiental renners die de oversteek vanuit het peloton nog wisten te maken. Met een overmacht aan renners van het Rabobank Development Team werd de jacht geopend. Yoeri Havik sprong in zijn eentje naar de vijf toe, sloot aan, maar zag vervolgens Hoekstra op dezelfde wijze als Sjors Roosen vorig jaar, aan de andere kant van de weg demarreren. In een ultieme poging probeerde Havik het gat te dichten, terwijl de eerdere vier medevluchters van Hoekstra werden gegrepen in de laatste honderden meters. Havik achterhaalde de sterke Jochem Hoekstra niet meer, maar bleef nog wel uit de handen van een sprintende groep waarvan de sprint dan toch nog werd gewonnen door Koos Jeroen Kers van het Baby-Dump Cyclingteam. "Ik demarreerde op dezelfde plek als dat mijn oud-ploegmaat Sjors Roosen dat vorig jaar deed. Hij werd in de slotmeters nog gepakt helaas, maar ik hield het gelukkig tot aan de streep. We hebben vanmorgen nog met elkaar gesproken en het over deze finale gehad. Dan is het top dat het nog lukt ook."

Foto: © Sportfoto

1 Jochem Hoekstra HAREN GN 15
2 Yoeri Havik ASSENDELFT 55
3 Koos Jeroen Kers AMSTELVEEN 24
4 Twan Brusselman HELMOND 14
5 Jenthe BIERMANS BELGIUM 51
6 Rob Leemans MEERLE 53
7 Stefan Kreder ZEVENHUIZEN ZH 33
8 Rens te Stroet KEIJENBORG 16
9 Wouter Leten 34
10 Tim Ariesen RHENEN 11



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl