Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van der Horst vierde in Trophée Morbihan

Zondag 24 mei 2015

National - Met een vierde plaats in de slotrit voor Dennis van der Horst en een vijftiende plaats in het eindklassement voor zijn woonplaatsgenoot Pascal Eenkhoorn hebben de Nederlandse junioren de Trophée Centre Morbihan afgesloten.

Met een zesde plaats in de openingsetappe voor Pascal Eenkhoorn en een vierde stek in de slotrit voor Dennis van der Horst lieten de Nederlands junioren zich zeker zien in de Trophée Centre Morbihan, maar voor het klassement deden de keurtroepen van bondscoach Piet Kuijs niet mee het afgelopen weekeinde in deze UCI Nations Cup-wedstrijd. De talentencoach weet wel waarom. “De tijdrit drukte een flinke stempel op de eindklassering en de echte specialisten tegen de klok hebben we op dit moment niet.”

Eenkhoorn was ook in de tweede etappe de beste renner van de KNWU-selectie met een 21e plek. De renner uit Genemuiden gaf 23 tellen toe op de Ierse ritwinnaar in ruim zeven kilometer en ook in het eindklassement moest Nederland daardoor genoegen nemen met een klassering buiten de eerste tien: vijftiende. Kuijs ziet een trend. “Na Tom Dumoulin lijken we in Nederland geen echt sterke tijdrijders meer te hebben voort gebracht in de jongeren categorieën. Je kunt die vaardigheid als bond wel bij slijpen, maar je moet de tijdritdiamanten wel in huis hebben. Dat is nu niet het geval en in een ronde als deze breekt je dat direct op. De Denen domineren zoals verwacht, overigens  door al in de openingsrit weg te rijden met twee man. Vervolgens hebben ze vandaag de koers gecontroleerd zoals je dat ook bij de beroepsrenners ziet. De andere landen – ook wij niet – hadden weinig in te brengen.” Het was uiteindelijk de Deen Anton Charmig die de eindwinst mee naar huis wist te nemen.

Kuijs koos er bewust voor om Bram Welten niet opnieuw op te nemen in de selectie. De winnaar van Parijs-Roubaix voor junioren won dit weekeinde de massasprint in de Driedaagse van Axel, een Nederlandse juniorenwedstrijd op de internationale kalender. “Bram had hier misschien ook wel één of twee keer kunnen winnen. Maar in het kader van de opleiding wil je ook andere jongens een kans geven zich te tonen en ook Bram niet te veel te belasten in een dergelijk topveld. Bovendien moet je de Nederlandse organisatoren ook koesteren en niet alle toppers weg houden daar. We kijken met onze junioren naar de lange termijn en gaan niet altijd voor een korte termijnsuccesje. Want Welten had hier de tijdrit ook niet gewonnen, daar moet je ook eerlijk in zijn.  Ik hoop dat we in de komende wedstrijden, waarin meer geklommen moet worden, weer een paar nieuwe talenten hebben die ons aangenaam kunnen verrassen.”

 



Eerder...

National Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl