Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Gunnewijk zet punt achter wielerloopbaan

Maandag 25 mei 2015

Women - Loes Gunnewijk heeft besloten per direct te stoppen als wielrenster. Op zondag 28 juni is er een toertocht en afscheidscriterium in Eibergen gepland, waar haar ploeggenotes, oud-ploeggenotes en collega's aan de start komen.

De Zwolse wilde het einde van haar carrière niet langer uitstellen. "Ik merk dat ik het werk voor het team niet kan doen zoals ik dat zou willen doen", zegt ze. Na haar val in de BeNeLadiesTour van vorig jaar -waarbij ze een schouder brak- wachtte haar een lang revalidatieproces. Daarna vond ze nooit meer haar oude niveau. "En het zit niet in mij om iets voor tachtig procent te doen. Dat maakt het rijden niet leuker. Daarom is het nu tijd om te stoppen. Dat is niet de manier waarop ik het in eerste instantie zou willen, maar het is een goede beslissing. We gaan er eind juni een mooi feestje van maken. Iedereen is welkom bij mijn afscheid", kijkt ze alvast vooruit op 28 juni. "In samenwerking met De Stofwolk, de wielerclub waar het voor mij allemaal begon, organiseren we een toertocht waaraan iedereen deel kan nemen. De route gaat over mijn favorieten trainingswegen en de opbrengst komt ten goede aan de Stichting Kanjers voor Kanjers, waarvan ik ambassadrice ben. Na afloop rijden we met oud-teamgenotes, huidige teamgenotes en collega's een afscheidscriterium op het wielerparcours. We gaan er een mooi wielerfeest van maken."

Palmares

Gunnewijk reed liefst vijftien jaar in het internationale wielerpeloton, nam deel aan negen WK's op de weg één in WK veldrijden. In 2012 stond ze aan de start bij de wegwedstrijd van de Olympische Spelen in Londen. Ze won in haar carrière onder meer de World Cup Drenthe, de Omloop Het Nieuwsblad en etappes in de Holland Ladies Tour, Giro Rosa en Tour de l'Aude. Ook was ze Nederlands kampioene op zowel de wegfiets als de tijdritfiets. Het was al de bedoeling om aan het einde van het wielerjaar te stoppen.

 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl