Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Polspoel ruilt Liv-Plantur in voor Lensworld-Zannata

Dinsdag 26 mei 2015

Women - Maaike Polspoel rijdt per 1 juni voor Lensworld-Zannata. De Vlaamse leverde onlangs haar contract in bij Liv-Plantur omdat ze vanwege een medische behandeling cortisonen moest gebruiken. Omdat de Nederlandse ploeg lid is van de MPCC - Beweging voor de Betrouwbare Wielersport -mocht ze daarom voorlopig niet koersen.

De MPCC wil daarmee renners en rensters tegen zichzelf in bescherming nemen en eventueel misbruik van medicatie voorkomen. Bij Polspoel leidde deze maatregel ertoe dat ze zich goed genoeg voelde om te koersen (met medicatie) maar voorlopig aan de kant stond. Met wederzijds goedvinden werd toen het contract ontbonden. "Ik kijk er enorm naar uit om terug te kunnen koersen maar ook zeer tevreden dat ik dat voor deze ploeg mag doen. Ik wil me vooral verder ontwikkelen als renster en volgt er ook een Olympisch jaar in 2016 waar ik me graag terug wil voor plaatsen na mijn 1e Olympische Spelen van Londen 2012" aldus de nieuwe ploeggenote van onder anderen Nina Kessler en Kim de Baat. 
Polspoel zal haar eerste wedstrijd voor Lensworld.eu-Zannata rijden in Duitsland met de Auensteiner-Radsporttage van 5 tot en met 7 juni.  



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl