Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Bira: Guarnier wint, Van Vleuten uit leiderstrui

Donderdag 11 juni 2015

Women - Amerikaans kampioene Megan Guarnier heeft de eerste reguiere etappe van de Emakumeen Bira gewonnen. De renster van Boels-Dolmans verschalkte drie medevluchters in de sprint. 

Omdat Annemiek van Vleuten niet in de kopgroep vertegenwoordigd was, verloor ze de gele leiderstrui aan Kasia Niewiadoma van Rabo-Liv. Lucinda Brand was de best geklasseerde landgenote vandaag op de zevende stek.

Kopgroep verkeerd gestuurd

Het was een tumultueuze finale vandaag in het Baskenland. De kopgroep van vier werd verkeerd gestuurd in de laatste tien kilometer. De jury zette het peloton stil en liet de koplopers opnieuw vertrekken met hun voorsprong van ruim een minuut. Vervolgens bleven ze uit de greep van de hoofdmacht. Guarnier won eerder dit jaar de Strade Bianche en het Amerikaans kampioenschap, ook was ze derde in de Waalse Pijl.  Guarnier meldde na afloop het volgende: "De groep werkte goed samen, tot ongeveer anderhalve kilometer van het einde. Ik kende de laatste driehonderd meter goed en wist dat het nauw en technisch zou worden door de drempels. Daarom nam ik zelf het initiatief voor de sprint." En dat bleek een goede zet.

Foto: © Boels-Dolmans Cycling Team

 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl