Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Dumoulin vijfde en nog altijd leider in Zwitserland

Maandag 15 juni 2015

Elite men - Tom Dumoulin is vijfde geworden in de door Peter Sagan gewonnen derde etappe van de Tour de Suisse vandaag. De renner van Giant-Alpecin blijft leider. Wel zag Dumoulin Peter Sagan en Dani Moreno tot op vijf tellen van zijn koppositie stijgen.

In de eerste groep van ruim dertig renners wist ook het duo van Lotto-Jumbo Robert Gesink en Laurens ten Dam zich te handhaven. Dumoulin kon vandaag zijn trui behouden, maar houdt er rekening mee dat het leiderstricot van eigenaar wisselt op dinsdag. "Als Peter Sagan weer wint, gaat hij mij via de boniseconden voorbij" aldus de Nederlands kampioen tijdrijden, die woensdag de schade in de koninginnerit zo veel mogelijk hoopt te beperken.

Ten Dam tevreden

Laurens ten Dam was erg tevreden met zijn vormpeil van vandaag. Hij probeerde met nog twee kilometer te gaan uit de voorste groep te ontsnappen. “Wie niet waagt, wie niet wint”, gaf hij aan. “Het was leuk om weer eens echt mee te doen in een finale. Het goede gevoel is aan het terugkomen. Dat werd tijd, het harde werken moest er een keer uitkomen. Ik ben tevreden over hoe het vandaag ging. Nu moet ik ervoor zorgen dat ik volgende maand in topvorm ben.”

Foto: © Sportfoto/Oscar de Waele

 

Onder de eerste 500 deelnemers van ons Tourspel verloten we bidons van profploegen:schrijf in!



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl