Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Ellen van Dijk wint tijdrit Europese Spelen

Donderdag 18 juni 2015

Women - Ellen van Dijk heeft de tijdrit van de Europese Spelen op haar naam gebracht. De wereldkampioene tijdrijden van Florence 2013 bleef de Oekrainse Hanna Solovey maar liefst 36 seconden voor in Baku. Annemiek van Vleuten veroverde het brons.

Van Dijk - normaal rijdend voor Boels-Dolmans - haalde op het 25,8 kilometer lange traject een snelheid van 47,7 kilometer per uur. Van Dijk oogde zeer verheugd met de overwinning. “Ik ben erg blij met deze prestatie. Natuurlijk met het goud, maar vooral ook met de manier waarop. De tijdritten lopen weer goed nadat het vorig jaar vaak net niet was. Dat doet mentaal veel met je. Dit geeft vertrouwen en dat is heerlijk. Ik heb de afgelopen winter hard gewerkt aan mijn persoonlijke ontwikkeling met mijn nieuwe coach Merijn Zeeman en dat betaalt zich hier uit. En van de gemiddelde snelheid werd ik ook blij."

Van Vleuten blij

Van Vleuten was blij met de medaille. "Deze medaille smaakt naar meer en motiveeert me enorm. Dat ik zover zit van Ellen van Dijk is ook zeker haar verienste, Ellen was een klasse apart en een terechte kampioen. Ik ga de komende tijd zeker nog wat meer trainen op mijn tijdritfiets, hopelijk heeft dat effect."

 

Onder de eerste 500 deelnemers van ons Tourspel verloten we bidons van profploegen, waaronder Giant-Alpecin, Boels-Dolmans en Team Roompot:schrijf in!

 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl