Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Sam Oomen wint in Tour Pays de Savoie

Vrijdag 19 juni 2015

Elite men - Sam Oomen heeft de tweede rit van de Tour Pays de Savoie op zijn naam gebracht. De talentvolle klimmer van het Rabobank Development Team reed in de slotfase weg uit een selecte kopgroep en kwam solo over de streep in Saint Jorioz.

Ook Oomens ploeggenoot Lennard Hofstede eindigde in de frontlinie, hij werd vierde. "Het was een geweldig voordeel met Lennard bij de achtervolgers”, legde ploegleider Richard Groenendaal van het Rabo Dev Team uit. “Niet alleen vanwege het afstoppen, maar ook mentaal. Sam wist, dat hij ondanks die kleine voorsprong alles moest blijven geven, omdat bij een terugkeer van de achtervolgers er kansen lagen voor Lennard.” Maar zover kwam het niet. Op de laatste col, net als de voorlaatste van eerste categorie, reed de pas 19-jarige Oomen steeds verder weg van zijn achtervolgers, waar Lennard Hofstede zich knap liet ‘meezuigen’. Zijn ploegmaat won uiteindelijk met ruim veertig tellen voorsprong.

Zondag toeslaan

Sam Oomen was eigenlijk wel blij, dat zijn coup nog niet goed genoeg was voor geel. “We zijn hier maar met vier renners. Nu al in het geel is veel te vroeg. Dan moeten we dadelijk met vier man op kop van het peloton gaan rijden. Dat gaat niet lukken. Ik kijk nu wel uit naar de tijdrit van zaterdagmiddag, maar hoop eigenlijk, dat ik pas zondag moet toeslaan. Dat is een monster bergetappe. Die ligt me wel.” 

 Sam oomen rabobank vainqueur pic.twitter.com/av9uMQ568M

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl