Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Lubbinge naar tweede zege in Tweedaagse

Maandag 29 juni 2015

Women - Vandaag was de laatste dag van de tweedaagse Peize - Nieuw-Roden voor de vrouwen KNWU clubcompetitie. Om 12 uur precies was de tijdrit in Nieuw-Roden over ruim 4 kilometer, waarbij de winst ging naar Olga de Boer-van Velzen (Swift-Avanti-Bollenstreek) in een tijd van 6.16.01.

Ze had ruim een seconde voorsprong op Jeanne Korevaar van Jan Van Arckel en twee seconden voorsprong op Trieneke Fokkens van WV De Kannibaal. Fokkens had 1/100 voorsprong op schaatster Marije Joling, die daarmee vierde werd. De Boer-van Velzen was erg blij met haar overwinning, nadat ze drie weken had gesukkeld met haar gezondheid.

Omloop

Later op de dag werd er nog een omloop verreden over ruim 85 kilometer. Er waren diverse ontsnappingspogingen, waarbij een groep van tien rensters in de beginfase maximaal 20 seconden voorsprong pakte. Na twee ronden was de groep teruggepakt en inmiddels waren er al veel dames gelost. Er waren nog enkele dames die een poging waagden, onder andere Melissa Steenhof van de Meteoor-Assen-Roden. Even later probeerde Mareille Meijering van De Kannibaal het, zij kreeg nog even gezelschap van Floor Weerink van de Emmen-Drachten-Peddelaars combinatie. Het peloton was inmiddels in drie groepen uiteen gevallen in de finale, maar de tweede groep sloot toch nog weer aan bij de kopgroep. De Kannibaal speelde troef Leonie Lubbinge uit, die na de winst in Peize vol vertrouwen was. Bij het uitkomen van de laatste bocht was het Lubbinge die als eerste te voorschijn kwam, met vlak achter haar Monique van de Ree van De Jonge Renner en Ashlynn van Baarle van SwABo die zij aan zij sprintten om de tweede plaats. Van de Ree was een fractie sneller op de streep. Lubbinge was de koning te rijk met haar tweede zege in twee dagen en dat was ook te horen. Van de Ree was niet blij, maar het enige wat haar nog wat vrolijk stemde was, dat haar vriend Stan Godrie Nederlands Kampioen was geworden afgelopen zaterdag.

Tekst en foto © Rudie Ottens

Stand  

Uitslag

Onder de eerste 500 deelnemers van ons Tourspel verloten we bidons van profploegen, waaronder Giant-Alpecin, Boels-Dolmans en Team Roompot. In het spel zelf win je een gesigneerd shirt van Giant-Alpecin, een sporttas met inhoud van Roompot-Oranje Peloton en het boek van Jeroen Wielaert Het Utrecht van de Tour :schrijf in!



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl