Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Shimano viert mee bij Tourstart Utrecht

Dinsdag 30 juni 2015

Nieuws - Van 28 juni tot 4 juli vindt in het monumentale voormalige postkantoor aan de Neude in Utrecht het wielerfestival Kermis Velodroom plaats. Fietsmerken laten dagelijks hun nieuwste innovaties zien en de tentoonstelling Hôtel Héroique toont foto’s die het nomadenbestaan van wielrenners in beeld brengen. In de avond is er een programma met een talkshow, live muziek en literatuur. Shimano en Pearl Izumi zijn van de partij met diverse activiteiten. 

Eén van de dagelijkse activiteiten is ‘Klimmen tegen Kenny’. In de Tour de France van een paar jaar geleden werd Kenny Van Hummel een cultheld door zijn bijna dagelijkse gevecht tegen de tijdslimiet in de bergritten en zijn kenmerkende uitspraken. In Kermis Velodroom kan iedereen de strijd aan gaan tegen Kenny door op één van de Elite trainers, virtueel een gedeelte van Alpe d’Huez te fietsen. Degene die op vrijdagavond tijdens de Grande Finale de allersnelste is, wint 2 VIP-tickets voor de proloog op zaterdag 4 juli.

Er zijn ook diverse fietsritten met (oud prof-) renners, schrijvers en prominenten, waarbij start en finish plaatsvinden aan de Neude. Zo wordt er op dinsdag een Ladiesride georganiseerd met Marianne Vos. Op vrijdag staat de ‘VrijMiBo’-rit centraal, met uiteraard bitterballen en koud bier bij de finish.  

Laatste Avondetappe


Het avondprogramma wordt dinsdagavond afgetrapt met de dagelijkste talkshow ‘PARLEZ-VOUS VÉLO?’. Met direct verschillende gasten uit het culturele circuit en de wielersport, waaronder Marianne Vos, Koos Moerenhout, Tim Krabbé, Peter Winnen en de huisband Ocobar. Tenslotte, vlak na Le Grand Départ op zaterdag, houdt Mart Smeets er zijn allerlaatste Avondetappe met gasten als Rob Harmeling, Steven Rooks, Addy Engels en speciale gast Shani Davis.

Onder de eerste 500 deelnemers van ons Tourspel verloten we bidons van profploegen, waaronder Giant-Alpecin, Boels-Dolmans en Team Roompot. In het spel zelf win je een gesigneerd shirt van Giant-Alpecin, een sporttas met inhoud van Roompot-Oranje Peloton en het boek van Jeroen Wielaert Het Utrecht van de Tour :schrijf in!



Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl