Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

interviewt
Ten Dam: 'Beter om meer ijzers in het vuur te hebben'

Ten Dam: 'Beter om meer ijzers in het vuur te hebben'

Woensdag 01 juli 2015

Interviews - Laurens ten Dam start zaterdag in een beschermde rol in de Tour de France. Net als Robert Gesink, Wilco Kelderman en Steven Kruijswijk mag hij proberen een goed klassement te rijden in de komende Ronde van Frankrijk. De beste Nederlander uit de uitslag van 2014 heeft geen moeite met het spreiden van de kansen, zo zegt hij in de Tourspecial van Cycling.be.

"Weet je, dat zijn dingen waar journalisten over vallen. Wij hebben het er met elkaar nog niet eens over gehad. Ja het klopt dat Vincenzo Nibali bij Astana  de enige kopman is, maar die kan de Tour de France ook winnen. Bij ons zou het zeer knap zijn als iemand het podium haalt, maar zo hoog ligt de lat vooraf niet. Het is dan maar beter om als team meerdere ijzers in het vuur te kunnen steken. Als je de eerste week gehad hebt, kun je altijd nog kiezen voor een andere tactiek. Ik heb me in het verleden ook automatisch opgeofferd voor Bauke Mollema, als dat nodig was. Daar is geen woord over gewisseld. Maar toen Bauke vorig jaar een paar mindere dagen had, was hij zo sportief om te zeggen dat ik zelf maar voor een mooi resultaat moest gaan die dagen. Natuurlijk had ik bij hem kunnen blijven. ‘Maar je kunt hier niets voor me doen Lau’ zei hij uit zichzelf. En zo heb ik uiteindelijk mijn beste klassering ooit behaald.” 

Ten Dam vertelt in het interview ook over zijn trainingsijver versus het imago dat van hem ontstaan is, is realistisch over zijn kansen op een hoge klassering en kijkt met graagte naar het rittenschema. In de Tourspecial van Cycling.be kijkt verder Servais Knaven - de ploegleider van Chris Froome bij Sky - naar de mogelijkheden en gevaren van alle ritten in de Tour de France,  en zijn alle harde data over die etappes terug te vinden. Ook veel aandacht voor het parcours in Nederland en Vlaanderen. In de reguliere uitgave - die bijgesloten is - staat onder meer een interview met André Looij. Ook kijken Elise Longo Borghini en Jolien D'hoore vooruit naar de Giro Rosa en La Course.

Foto: © Sportfoto

Onder de eerste 500 deelnemers van ons Tourspel verloten we bidons van profploegen, waaronder Giant-Alpecin, Boels-Dolmans en Team Roompot. In het spel zelf win je een gesigneerd shirt van Giant-Alpecin, een sporttas met inhoud van Roompot-Oranje Peloton en het boek van Jeroen Wielaert Het Utrecht van de Tour :schrijf in!



Eerder...

Interviews Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl