Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Smulders en Van Gendt naar BMX-titel

Zondag 05 juli 2015

Offroad - Laura Smulders en Twan van Gendt zijn in Klazienaveen Nederlands Kampioen BMX geworden. Smulders won in haar finale heel nipt van Merle van Benthem, die een goede start kende, maar op het laatste stuk terugviel.

Van Gendt bleef in een door valpartijen gedomineerde eindstrijd bij de mannen Raymon van der Biezen (tweede) en Joris Harmsen voor. Onder anderen Jelle van Gorkom, Niek Kimmann en Martijn Jaspers sloegen tegen de grond in de eindstrijd. Van Gendt had het niet gezien, hij reed ruim van voren. "Ik ben heel vaak op een NK gestart met de ambitie om te winnen en dan lukte het niet. Nu startte ik zonder druk en had ik eigenlijk een superweekeinde. En de tijdrit winnen en het gewone NK, dat heb ik nog nooit gepresteerd. Alleen maar omdat ik supercross rijd, kijk ik zeker niet neer op dit soort kampioenschappen. Ik vind dat een goede BMX'er zowel op SX-banen als op gewone banen moet kunnen winnen. Hier hebben we de sport toch ook ooit op geleerd. Na het zilver op de Europese Spelen in Baku een mooie nieuw opsteker richting Baku."

Smulders bleef geloven

Van Benthem leek op weg naar een tweede titel op rij. "Maar ik maakte een foutje op het derde stuk en viel stil. Na een heel goede start - waar ik tevreden over ben - verloor ik mijn tempo en gaf ik Laura de kans terug  te komen." Smulders bleef hoop houden op goud. "Merle was voor mij op het eerste stuk niet bij te benen, maar ik wist dat mijn strook nog kwam. Ze kwam met veel minder tempo uit de laatste bocht en toen kon ik er nog net voorbij. Ik had er eerlijk gezegd niet op gerekend, want ik was niet helemaal fit, aangestoken door mijn zus. Dat ik toch nog goud mee naar huis neem, is alleen maar mooi."

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl