Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Verhoeven erkent tactische fout Lotto-Jumbo

Zondag 05 juli 2015

Tour de France - Team Lotto-Jumbo begon de tweede Tourrit als leider in het ploegenklassement, maar was op het einde van de rit de grote verliezer. "Het was een rotdag”, zei ploegleider Nico Verhoeven na afloop.

“Gisteren stonden we trots vooraan en nu zijn we alweer gekelderd. We hadden niemand in de eerste groep en dat is niet goed. Zeker niet als je het klassement nastreeft. Het begint bij de valpartij van Wilco. Daar waren Laurens en Tom Leezer ook bij betrokken. Vervolgens wachten er drie man op hen en laten ze Robert, onze andere kopman alleen achter met Sep. Daar gaat het fout. Vier man hebben gewacht op Wilco omdat hij ook kopman is. Het is goed bedoeld, maar niet handig. Maar we hebben het klassement met Robert niet definitief verloren. Met Wilco helaas wel.”

'Klassement is weg'


Dat beaamt Kelderman zelf ook. “Mijn klassement is alweer weg”, verzuchtte hij. De Nederlands kampioen tijdrijden kreeg tot twee keer toe te maken met pech. “Eerst lag mijn ketting eraf en daarna viel ik. Een paar kilometer na die valpartij brak het. Ik hoopte daarna dat ik de schade nog kon beperken, maar ik heb uiteindelijk vijf minuten verloren. Dat is erg veel.”

Foto: © ASO



Eerder...

Tour de France Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl