Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Ten Dam gaat de pijn verbijten

Maandag 06 juli 2015

Tour de France - Hoewel vandaag zijn opgave werd gemeld, peinst Laurens ten Dam er niet over de Tour de France te verlaten. Ook een schouder uit de kom kon daar niets aan veranderen. "k zei dat ze mijn schouder terug moesten zetten”, gaf Ten Dam na de etappe aan.

“Ik heb niet zo lang getraind om al voordat we Frankrijk inrijden, uit te stappen. Zolang ik in koers zit, zit ik in koers en kan het allemaal nog verbeteren. Morgen op de kasseien ga ik het gewoon proberen en dat zal pijnlijk worden. Daarna heb ik vier dagen om te herstellen. De Alpen zijn pas over twee weken en misschien ziet de wereld er dan heel anders uit.”

Fiets op dak

“Zijn fiets stond al op het dak”, zei ploegleider Nico Verhoeven. “We dachten dat hij uit koers zou gaan, maar hij zei dat hij dat niet wilde en dat zijn schouder terug in de kom moest worden gezet. Toen bleek dat de koers op dat moment geneutraliseerd was, kon hij rustig terugkeren. Hij kreeg al snel weer praatjes. Laurens is een taaie.” Kelderman hield diverse schaafwonden over aan zijn valpartij. Hij gaat dinsdag ook gewoon van start.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Tour de France Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl