Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Top 10 voor Tenniglo in Thuringen

Zaterdag 18 juli 2015

Women - De Poolse Eugenia Bujak (BTC City Ljubljana) heeft zaterdag verrassend de tweede etappe in de Thüringen Rundfahrt der Frauen gewonnen. Ze bleef Orica-AIS renster Amanda Spratt uit Australië en haar eigen landgenote Pauline Brzezna voor in een sprint met drie.

Een gestolen overwinning, zo leek het voor de Amerikaanse Tyler Wiles. In volle finale werd de wielrenster van Velocio-Sram verkeerd gestuurd. Huilend kwam ze als vierde over de finish, waarna ze ontroostbaar was. Moniek Tenniglo was op de tiende plaats de beste Nederlandse. Zij ontsnapte in de slotkilometers uit het peloton, maar werd vlak voor de streep nog achterhaald door de eerste rensters van de grote groep. Zij kwamen echter te laat om de koploopsters nog te achterhalen. Bujak won met veertien seconden voorsprong.

Pieters voor klassement
De tweede Nederlandse rensters in de uitslag was Amy Pieters. Net als Tenniglo rijdt zij in Thüringen voor de nationale selectie. Ze zag dat haar gelegenheidsploeggenote nog dicht bij een top vijf klassering kwam. “Moniek werd net voor de streep teruggepakt en dat was wel jammer”, aldus Pieters, net nadat ze volledig natgeregend de finish haalde. “Zelf heb ik gezorgd dat ik in de sprint geen tijd verloor.”

Dat ze zich nadrukkelijk richtte op het niet verliezen van tijd, heeft te maken met de ambitie waarmee Pieters naar Duitsland is afgereisd. “Ik hoop hier voor een goed klassement te kunnen rijden. Daarvoor zal de tijdrit van morgen ook belangrijk zijn. Als ik daarin niet te veel tijd verlies kan ik in het klassement nog goed meedoen. Ik heb hier serieus voor getraind en voel me goed. We gaan van etappe tot etappe bekijken hoe het gaat.”

foto (c) Sportfoto - Dick Soepenberg 

 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl