Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Thüringen: Nederlandse rensters vallen in tijdrit

Zondag 19 juli 2015

Women - SCHMÖLN – Voor een aantal Nederlandse rensters is de individuele tijdrit in de Thüringen Rundfahrt zondag alles behalve vlekkeloos verlopen. In een snelle afdaling met de wind in de rug misten Moniek Tenniglo en Jermaine Post een bocht volledig, waarna een flinke val voor beiden het gevolg was. Een bocht verder was Jeanne Korevaar even voor haar twee landgenotes ook al van het parcours geraakt. Ze schatte een bocht verkeerd in en belandde in een graanveld. Wereldkampioene Lisa Brennauer won de 18,7 kilometer lange tijdrit.

Iris Slappendel was van de Nederlandse rensters aan de start de beste. Op Brennauer moest de renster van het Bigla Cycling Team echter flink wat tijd toegeven. De Duitse won op het zeer heuvelachtige parcours in 27.40 seconden, waarmee ze slechts een halve tel sneller was dan de Amerikaanse Lauren Stephens. Slappendel had 1.54 minuten meer nodig voor de tijdrit. Amy Pieters lijkt haar klassementsambities voorlopig aan de kant te kunnen schuiven. Ze verloor bijna twee minuten.

Zware dag
De tijdrit in de Thüringen Rundfahrt was pas de eerste rit tijdens een zware dag. Later in de middag krijgen de rensters nog een tweede rit voor de kiezen. Etappe 4 is een zeer lastige. In de tachtig kilometer lange rit krijgt het peloton vier keer de beruchte Steile Wand in Meerane voor de kiezen, waarop ook de finishstreep getrokken is.

foto (c) Sportfoto.nl




Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl