Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Pieters derde in Thuringen Rundfahrt na lange aanval Post

Maandag 20 juli 2015

Women - Amy Pieters is derde geworden in de vierde etappe van de Thüringen Rundfahrt. De renster van Liv-Plantur zag de zege gaan naar de Finse Lotto Lepisto van Team Bigla. Emma Johansson werd tweede in de rit die eindigde in een massasprint. Die kwam er pas nadat Parkhotel Valkenburg renster Jermaine Post na een lange solo aanval werd teruggepakt door het peloton, onder leiding van Bigla.

"Ik heb er wel heel even over nagedacht dat ik het kon halen, maar het was te mooi om waar te zijn", keek Post na afloop terug op haar aanval. Die zette ze al vroeg in de finale in. "Mijn ploeggenote Rozane ging eerder al, maar zij werd bovenop de klim gegrepen. Toen vond ik dat ik moest gaan. We hebben hier niets te verliezen."

Onderweg bouwde Post een voorsprong op die bijna opliep naar twee minuten. Dat was voor Bigla het teken om de jacht te openen. "De voorsprong liep plots heel snel terug en toen wist ik dat het niet meer ging lukken. Op tien kilometer van de finish kwam de motor voorbij en kreeg ik te zien dat ik nog 22 seconden voorsprong had. Toen keek ik achterom, zag ik het peloton en wist ik het wel."



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl