Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Pieters maakt indruk in Thueringen

Donderdag 23 juli 2015

Women - Amy Pieters is in de slotrit van de Thüringen Rundfahrt donderdag als vijfde gefinisht. In de finale van lastige laatste etappe kon de renster van Liv-Plantur, in Duitsland uitkomend voor de Nederlandse selectie, net niet mee toen Emma Johansson naar drie koploopsters toesprong.

Achter de Canadese Karol-Ann Canuel (Velocio-Sram) finishte Johansson vervolgens als tweede. Daarmee won ze voor de derde keer in haar carrière het eindklassement, waarmee ze op gelijke hoogte komt met Judith Arndt. Op Johansson stond op de slotklim geen maat. “Ze viel aan bij de laatste bergsprint en sprong zo hard weg richting die eerste drie rensters, dat ze al weg was voor wij konden aanzetten”, aldus Pieters. Zij zag klassement leidster Lisa Brennauer in haar groep, maar de Duitse was niet bij machte om nog wat te doen. Pieters; “Ik reed voor de overwinning en heb geprobeerd om samen met anderen het gat dicht te rijden. Dan had ik me nog in de eindsprint kunnen mengen.” 

Stap gemaakt

Nadat ze een minder goede tijdrit reed, was Pieters in het klassement kansloos. Ze maakt er nog het beste van en werd onder meer twee keer derde. Daarbij won ze woensdag de massasprint achter twee koploopsters en ook in de slotrit toonde ze zich de snelste in de sprint. “Ik mag niet klagen over hoe ik hier deze week heb gereden. In het voorjaar was ik wel goed, maar ik denk dat ik de stap die ik toen miste nu wel heb gemaakt.”

 foto (c) Sportfoto.nl



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl