Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

interviewt
Van der Breggen wil droomseizoen afsluiten met sterk WK

Van der Breggen wil droomseizoen afsluiten met sterk WK

Woensdag 29 juli 2015

Interviews - Anna van der Breggen erkent dat ze haar wensenlijstje voor 2015 meer dan vervuld heeft. "Ik wilde meer winnen, een WB-zege behalen en de Giro Rosa op mijn naam schrijven. Het is heel mooi dat dit gelukt is en ik won met La Course zelfs een wedstrijd waarvan ik dacht dat ik er geen kans zou hebben. Nu mik ik op het WK."

Tekst: Roy Schriemer; Foto: Sportfoto

Als kers op de taart kreeg de renster uit Hasselt ook nog te horen dat ze momenteel de nieuwe nummer één van het vrouwenfietsen is. "Dat is ontzettend mooi, maar ik zie dat vooral als een bevestiging dat ik aan een heel sterk seizoen bezig ben. Ik ben er nog nooit mee bezig geweest om zo hoog mogelijk in dat klassement te komen. Het is immers ook afhankelijk van hoe anderen het doen, Marianne Vos bijvoorbeeld is geblesseerd en valt daarom weg. Ik ben dan ook niet van plan om de rest van het seizoen te proberen eerste te blijven, maar ik vind het wel heel leuk dat ik nu aan kop sta."

La Course onverwacht

Ze wilde meer winnen, niet meer rijden alleen voor een podiumplaats. Dat is meer dan geslaagd. Al in de Omloop Het Nieuwsblad sloeg ze eind februari toe, ze werd tijdritkampioene van Nederland, won de Waalse Pijl en was ook nog eens winnares van de Giro Rosa. Zondag kwam daar een solozege in La Course by Le Tour bij. "De Waalse Pijl en de Giro Rosa waren echt wedstrijden waarin ik goed wilde zijn. Het geeft heel veel voldoening als je dan kunt winnen, dat was hard werken voor mij en mijn ploeg. Maar in La Course rekende ik nergens op. Ik had besloten die aanval te wagen en me voor die tijd te sparen. Dat was alles wat ik kon doen in een wedstrijd die gemaakt lijkt voor de sprinters. Ik deed het ook met de gedachte dat de andere teams de achtervolging in moesten zetten en Pauline Ferrand Prevot - onze kopvrouw die dag - daar wellicht van kon profiteren. Maar Pauline viel en ik bleef simpelweg weg. Dat was dan ook een mooie zege, zeker vanwege de plek en de belangstelling voor die koers, maar wel een hele onverwachte."

Benieuwd naar WK

Voor de rest van het seizoen - zondag rijdt ze de WB-wedstrijd in Bochum om mee te beginnen - is vooral het wereldkampioenschap in Richmond met rood omcirkeld. "Mijn seizoen is al geslaagd, maar ik wil het jaar wel graag afsluiten met een sterk WK. In de ploegentijdrit is het even afwachten natuurlijk wat we kunnen, omdat nu ook Roxane Knetemann geblesseerd is en we niet over Marianne Vos beschikken, maar op de tijdrit en in de wegwedstrijd ben ik heel benieuwd wat erin zit. Ik heb me flink kunnen verbeteren op de tijdrit, maar het WK wordt mijn eerste gelegenheid om het tegen de echte wereldtop op te nemen op dit onderdeel. Ik ben benieuwd wat ik daar kan. In de wegwedstrijd denk ik dat we als land een sterk blok kunnen vormen en hoop ik dat we als Nederland een mooi resultaat neer kunnen zetten. Het is jammer dat ik vorig jaar de wegwedstrijd in Ponferrada miste door mijn val in de ploegentijdrit. Dat was meer mijn parcours. Maar in Richmond liggen er ook kansen. Er zit een oplopend deel in die toch wel zijn tol zal eisen naarmate de wedstrijd vordert. Als ik daar goed ben, maak ik altijd een kans."



Eerder...

Interviews Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl