Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

interviewt
Lex Nederlof (49) voelt zich nog thuis in peloton

Lex Nederlof (49) voelt zich nog thuis in peloton

Donderdag 06 augustus 2015

Interviews - ,,We zaten met drie man lange tijd vooruit en in de sprint klopte ik vervolgens Frank van Veenendaal en Dennis van der Meijden,’’ herinnert Lex Nederlof de overwinning in de Ronde van Berkel in het jaar 1993 zich nog heel goed. Nederlof was 27 jaar en op zaterdag 8 augustus is hij er, 22 jaar later, weer bij.

Tekst & Foto: Dan Rolandus

 ,,Ik heb de Ronde van Berkel verschillende keren gereden, ben in 1992 ook nog een keer geklopt door Rob Sienders. De explosiviteit van toen is er nu wel af, maar als ik op temperatuur ben en heb een goede dag, kan ik altijd nog top-10 rijden.’’ De 49-jarige in Thailand woonachtige Oostvoornaar heeft nog geen plannen om de fiets aan de boom te hangen. ,,Ik ben een maandje geleden weer in gang geschoten, werd in de Ronde van Sint Jansteen nog zesde en pakte ook nog de leidersprijs. Ik ben er wel achter dat de kermiskoersen in België me beter liggen dan de bochtige criteriums in Nederland. Ik mis met al dat draaien en keren, in de remmen knijpen de explosiviteit om telkens aan te zetten. Dat laatste zal wel te maken hebben met de leeftijd. Maar in Berkel is de afstand 100 kilometer en die afstand begint bij veel renners door te wegen. In Berkel zie je dan ook alleen maar goede winnaars.’’

 

NK Emmen

,,Mijn eerste koers in Nederland reed in Numansdorp, was ik net terug uit de Ronde van Iran, viel de temperatuur van 35 graden terug naar 15 graden, was niet lekker.’’ Lex Nederlof eindigde op zondag 28 juni tijdens het NK op de weg in Emmen op plaats 79. ,,Ik heb de koers van 250 kilometer tussen alle grote mannen wel uitgereden en daar was ik uitermate tevreden over. Bovendien begon het te druppelen, dan word je ook voorzichtiger. Maar de vrees voor regen kostte me wel een aantal plaatsen.’’ De oudste wielerprof ter wereld reist met zijn wielerploeg CCN Cycling, met als thuisbasis Laos, over de hele wereld, heeft op alle continenten gekoerst, vooral in de exotische landen. ,,Vergeet niet dat er ook in Azië, Indonesië, Iran en de Filippijnen heel hard wordt gereden. Ik heb in bijna alle landen gekoerst, maar ik heb dit jaar met de Ronde van Azerbaïdjan een land bij mogen schrijven waar ik nog nooit heb gereden.’’ Lex Nederlof is een pure wielerliefhebber. ,,Ik heb in Iran goed gereden, klasseerde ik me nog bij de eerste dertig. Zolang ik nog plezier heb in het wielrennen, het lijf nog wil meewerken, de ‘motor’ blijft draaien en de moraal nog goed is, zie ik geen reden te stoppen. Ik leef bij de dag en die dag ziet er nog steeds zonnig uit. Maar als ik merk dat ik me niet meer kan motiveren, dan stop ik meteen, hang er ook geen datum aan.’’ De winnaar in de achterliggende jaren van onder meer de Fleche du Süd, de Drielanden Omloop en winnaar van de sprinttrui in de Ronde van Zweden voor niemand minder dan Robbie McEwen, blijft tot half augustus in Nederland. ,,Ik ga dan terug naar Chiang Mai in Thailand en pak dan in Azië het programma weer op, hoop nog mooie etappekoersen in China, Indonesië en Maleisië te rijden.’’ Lex Nederlof reed in vroeger jaren nog met mannen als Rob Sienders, Wilco Zuijderwijk, de gebroeders Edward en Arthur Farenhout, Marcel van der Vliet en John den Braber. In de Ronde van Berkel mag de globetrotter het opnemen tegen mannen als Sjoerd Kouwenhoven, Koos Jeroen Kers, Mitchell Huenders en Lars van de Vall.



Eerder...

Interviews Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl