Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Dumoulin tweede in tweede rit Vuelta

Zondag 23 augustus 2015

Elite men - Tom Dumoulin heeft in de tweede etappe van de Ronde van Spanje maar net naast de ritzege gegrepen. De Limburger werd tweede en hoefde alleen de Colombiaan Johan Esteban Chaves voor te laten gaan.

In het klassement gaat Chaves ook Dumoulin vooraf. Bert-Jan Lindeman van Lotto-Jumbo maakte deel uit van de ontsnapping van de dag. “Ik stond vandaag met ambitie aan de start”, aldus Lindeman. “Het was de eerste 40 minuten echt flink koers. Als ploeg reden we sterk door afwisselend mee te springen. Ik had een beetje geluk dat het me lukte om in de kopgroep te geraken, voor het zelfde geld was het iemand anders van ons. Het plan was om de bergtrui te veroveren, maar het was me vandaag niet gegund.”

Dumoulin en Engels tevreden

Tom Dumoulin was tevreden na afloop. "En blij. Ik had twee weken nodig om te herstellen van mijn val in de Tour. Vervolgens was ik vastbesloten om terug te knokken en er sterker uit te komen. Ik heb hier hard voor gewerkt en ben blij met het niveau dat ik haal." Ook zijn ploegleider Addy Engels was content. "Een mooi begin, we blijven op jacht gaan naar ritzeges in deze Vuelta." 

Foto: ©  Sportfoto

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl