Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Arthur van Dongen naar Giant-Alpecin

Woensdag 26 augustus 2015

Elite men - Arthur van Dongen wordt per volgend jaar toe gevoegd aan de ploegleiding van Giant-Alpecin. De Brabander was de afgelopen jaren actief als ploegleider van het Rabobank Development Team en daarvoor ook bij Rabo-Liv.

"Het is een droom die uitkomt om voor een ploeg te werken die op WorldTour-niveau acteert" zegt Van Dongen, die de afgelopen jaren werkte met talenten als Dylan van Baarle, Danny van Poppel en Moreno Hofland. De toekomst van het opleidingsteam is tot eind 2016 verzekerd, Rabobank heeft nog geen beslissing genomen over de voortgang van het team. "Arthur moet ons helpen om talenten binnen onze ploeg op te leiden tot gerespecteerde profs en hopelijk tot de sterren van morgen" zegt algemeen manager Iwan Spekenbrink over de komst van Van Dongen.

Niermann opvolger bij RDT

De KNWU heeft Grischa Niermann intussen benoemd tot de nieuwe team-manager vanaf 1 januari aanstaande. Richard Groenendaal blijft eindverantwoordelijk voor de veldrijders. De technisch staf voor 2016 bestaat verder uit Sierk-Jan de Haan en Nico van Hest. De laatste keert na enkele jaren weer terug in de ploegleidersauto.Foto: © Sportfoto Arthur van Dongen in gesprek met Barry Markus



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl