Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Cecchin en Pardini verdelen prijzen in Utrecht

Zondag 30 augustus 2015

Elite men - Alberto Cecchin heeft de tweede rit van de Ronde van Midden-Nederland gewonnen. De renner van Roth Skoda bleef op een nieuwe finishlocatie in Utrecht Chris Opie (tweede)  van One Pro Cycling en Andre Looij (derde) van Roompot-Oranje Peloton voor. De eindzege in de tweedaagse ging naar Olivier Pardini van Veranda's Willems.

Deze ploeg won op zaterdag de ploegentijdrit en kwam van die winnende formatie op zondag als eerste van zijn ploeg over de streep. Hij was tiende in de daguitslag. Pardini was vooraf door zijn team aangewezen om voor de winst te mogen gaan. "We wisten dat één van ons zou winnen als alles bijeen zou blijven, omdat er geen bonificatieseconden waren op zondag. En dus dat de eerste over de meet van ons team eindwinnaar zou worden. Binnen de ploeg gunde men mij dat. Ik ben wel geen pure sprinter, maar ik kan me wel plaatsen. Ik waardeer het gebaar zeer. Ik had nog niet veel gewonnen."

Derde plaats troostprijs

Bij Team Roompot moest men zich troosten met een derde plek voor André Looij, nadat in de ploegentijdrit de formatie van Jean-Paul van Poppel negende was geworden. "Ook wij mikten op een massasprint en de ploeg heeft me goed gelanceerd. Maar we reden hier in de slotfase van een brug af en vanuit onze rug verrasten de nummers één en twee ons. Die gingen zo hard voorbij, dat ik vrijwel direct wist dat ik derde zou worden. Een troostprijs, vorig jaar was ik ook derde." Ploegleider Van Poppel vergaf het zijn jonge sprinter. "We waren hier met een jonge ploeg en sprinten is ook een kwestie van fouten maken. Ik weet zelf uit mijn eigen loopbaan dat een sprint haast nooit loopt zoals je wilt. Die Cecchin en Opie verrassen ons hier en toen was de zege weg. Gelukkig staan we wel op het podium."

Zeven vluchters

De wedstrijd werd kleur gegeven door een lange vlucht van Tobyn Horton (Madison Genesis), Jimmy Janssens (3M), Rayanne Bouhanni (AWT Greenway), Stefan Poutsma (Piels), Stefan Kreder (Metec-TKH), Robbert de Greef (Join-S De Rijke) en Havaard Blikra (Coop-Oosterhus). Kreder en Bouhanni moesten in de sltofase lossen, maar op de laatste plaatselijke lus werden ook de andere dappere vluchters gegrepen. Ook nieuwe vluchters kregen geen kans, waarna de sprinters zich konden uitleven. Wim Stroetinga (Parkhotel) kon door pech niet aan de sprint mee doen.

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl