Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Rabo-Liv gaat met vier Nederlandse rensters voor goud

Maandag 31 augustus 2015

Women - Rabo-Liv heeft vier Nederlandse rensters geselecteerd voor de WK-ploegentijdrit in Richmond. Waar de wedstrijd vorig jaar door een valpartij eindigde in een deceptie, gaat de formatie van Koos Moerenhout nu vol voor goud.

Vertrouwen werd geput uit de WB-zege die de ploeg behaalde in Vargarda. Met Anna van der Breggen, Roxane Knetemann, Lucinda Brand en Thalita de Jong zet men in op goud. Shara Gillow en Kasia Niewiadoma maken de ploeg compleet. “Een onderdeel als de ploegentijdrit wordt beslist op details. Wij hebben geprobeerd ons zo goed mogelijk voor te bereiden en vooral automatismen te creëren. Dat is best lastig, want deze discipline staat in wedstrijdverband niet zo vaak op de kalender”, zegt Koos Moerenhout, die nog niet heeft besloten in welke volgorde de zes rensters starten. “In de ploegentijdrit is de ploeg zo sterk als de zwakste schakel. We zoeken nog naar een zo sterk mogelijke trein. Anna is de motor van het Rabo Liv Team. Daarachter moet een sterke renster die Anna’s kopbeurt kan opvangen.” 

Ups en downs

Rabo-Liv kende ups en downs in de WK ploegentijdrit, die sinds 2012 in het programma van de wereldkampioenschappen is opgenomen. In dat eerste jaar had de ploeg met pech af te rekenen in Limburg, doordat Pauline Ferrand Prevot en Iris Slappendel al vroeg in de wedstrijd vielen. Het jaar daarop in Florence was er WK-zilver voor de formatie van Moerenhout. Vorig jaar in Ponferrada kwam de ploeg ten val nadat Annemiek van Vleuten een bocht vlak voor de streep niet kon houden. Van Vleuten zelf en Anna van der Breggen raakten daarbij gewond en zagen de WK-wegwedstrijd aan zich voorbij gaan. Marianne Vos - die de rol moest lossen vlak voor de val en zo vorig jaar aan een mogelijke blessure ontsnapte - ontbreekt dit jaar in de opstelling van Rabo-Liv. Zij mist het gehele seizoen door blessures.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl