Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Amy Pieters naar Wiggle-Honda

Dinsdag 01 september 2015

Women - Amy Pieters heeft voor het komende wielerseizoen een éénjarige overeenkomst gesloten met Wiggle-Honda. In de rangen van deze internationale topformatie voor vrouwen - geleid door manager Rochelle Gilmore en ploegleider Egon van Kessel – hoopt de Zwanenburgse de stap naar de absolute top van het wielrennen te maken. 

“Na zes jaar bij mijn huidige ploeg Liv-Plantur is het goed om een nieuwe uitdaging te zoeken. Hoezeer ik het ook naar mijn zin had bij dit team, in een andere omgeving word je toch weer uitgedaagd.”

Keuze snel gemaakt

Hoewel meerdere ploegen interesse toonden voor de Noord-Hollandse  was haar keuze snel gemaakt. “Rochelle Gilmore had ook het jaar daarvoor interesse getoond, maar toen was ik er voor mijn gevoel nog niet klaar voor. Dit jaar heb ik een heel sterk seizoen gekend, maar ik mis net die mooie overwinning. In een omgeving met veel andere winnaars hoop ik die kans wel te krijgen en te grijpen” aldus de toekomstig ploeggenote van onder anderen Jolien D’hoore, Giorgia Bronzini en Elisa Longo Borghini. “Een wereldbekerzege of een andere aansprekende wedstrijd ontbreekt nog op mijn palmares. Ik ben de rensters van Wiggle-Honda vaak tegen gekomen dit jaar en gezien dat het een team is waarbij de rensters in finales van grote koersen voor elkaar door het vuur gaan en dat iedereen zijn kans krijgt om te winnen.”

Pieters rijdt dit jaar nog de Boels Rental Ladies Tour en de Baloise Belgium Tour voor Liv-Plantur. Daarna reist ze af naar het WK in Richmond. Komend jaar zal er aan haar programma weinig veranderen. "Mijn focus zal ook dan op de voorjaarsklassiekers liggen en in andere wedstrijden kan ik eventueel ook voor andere rensters mijn werk doen, zoals ik nu ook vaak doe voor Claudia Lichtenberg."



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl