Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Tweede rit Boels Ladies Tour voor D'hoore

Woensdag 02 september 2015

Women - Ook de tweede etappe van de Boels Rental Ladies Tour is gewonnen door Jolien D'hoore. De leidster in het klassement bleef in Tiel Nederlands kampioene Lucinda Brand  (Rabo-Liv) en Luxemburgs kampioen Christine Majerus van Boels-Dolmans voor.

Onderweg kwam Amy Pieters in tijd gelijk met Dhoore maar in de sprint trok de Vlaamse de oranje trui weer steviger om de schouders. "Ik had er in de laatste paar honderd meter even een hard hoofd in, ik zat volledig ingesloten tegen de hekken. Maar op het laatst vond ik toch een opening en kon ik de zege nog binnen halen. Het was spannender dan gisteren al met al en het verschil met Lucinda Brand was geringer. Maar de zege is weer binnen. Morgen maar eens proberen of er ook een een derde ritzege in zit."

Seconden sprokkelen

Amy Pieters mengde zich onderweg weer in de strijd om de boniseconden. En dat was niet alleen voor de leiderstrui van het sprintklassement. "Zo'n trui om de schouders is natuurlijk leuk, maar ik kijk toch ook wel naar de rangschikking. Ik heb ondertussen wel twaalf seconden gewonnen op een aantal concurrentes en dat is een mooie marge met het oog op de tijdrit. Voor de eindsprint zelf ga ik niet, die zijn voor Lucy Garner. Zij kan voor de dagzege gaan en dat is ook een belangrijk doel voor de ploeg in deze ronde. We houden alle opties open."

De enige aanval van de dag kwam op naan van Ilona Hoeksma van Parkhotel Valkenburg. Ze wist circa een minuut voorsprong te vergaren voordat ze tot de orde werd geroepen. Wel hield ze de prijs van de strijdlust over aan haar poging.

 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl